“De complexiteit van sommige producten en diensten met betrekking tot crypto-activa kan het voor consumenten moeilijk maken om de risico’s te begrijpen”, zei de waakhond.

 

Mensen zouden “al hun geld kunnen verliezen” als ze investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin, zei de Britse financiële waakhond maandag.

Bitcoin bereikte vrijdag een recordhoogte van bijna $ 42.000, maar is sindsdien gedaald tot ongeveer $ 35.000.

Regelgevers maken zich steeds meer zorgen over cryptocurrencies zoals Bitcoin en besteden meer aandacht aan digitale activa. verwachting xrp is gestegen.

 

 

Things Before the Opening Bell.

Mensen die in cryptocurrencies investeren, zouden heel goed “al hun geld kunnen verliezen”, zei de financiële toezichthouder van het VK op maandag toen de vluchtige prijs van Bitcoin daalde van een recordhoogte van bijna $ 42.000.

 

De verrassende stijging van Bitcoin van meer dan 300% in het afgelopen jaar heeft de aandacht getrokken van zowel het publiek als institutionele beleggers. Maar de cryptocurrency is zeer vluchtig; van vrijdag op maandag daalde het met ongeveer 15%, van een recordhoogte van ongeveer $ 41.800 naar $ 34.645.

 

De cryptocurrency-manie heeft ook de waakzame ogen van financiële toezichthouders over de hele wereld getrokken. Ze zijn bang dat amateurinvesteerders alleen kunnen worden aangezogen om cryptocurrencies zoals Bitcoin in waarde te laten dalen, zoals Bitcoin deed in 2018. polkadot prognose is nieuw.

 

De Britse Financial Conduct Authority formuleerde het grimmig in een verklaring: “Als consumenten in dit soort producten investeren, moeten ze bereid zijn al hun geld te verliezen.”

 

Lees meer: ​​De CIO van een crypto-vermogensbeheerder van $ 500 miljoen breekt 5 manieren uit om bitcoin te waarderen en te beslissen of hij het bezit nadat het digitale activum voor de eerste keer $ 40.000 heeft geschonden

 

De waakhond zei dat het bezorgd was over sommige bedrijven die investeringen aanbieden in of producten die verband houden met cryptocurrencies, terwijl ze proberen te profiteren van de rally.

 

“Aanzienlijke prijsvolatiliteit in cryptoassets, gecombineerd met de inherente moeilijkheden om cryptoassets betrouwbaar te waarderen, plaatst consumenten met een hoog risico op verliezen”, zei hij.

 

Het voegde eraan toe dat “de complexiteit van sommige producten en diensten met betrekking tot crypto-activa het voor consumenten moeilijk kan maken om de risico’s te begrijpen.”

 

“Er is geen garantie dat cryptoassets weer in contanten kunnen worden omgezet. Het omzetten van een cryptoasset in contanten hangt af van de bestaande vraag en aanbod op de markt.”

 

Herinneringen aan de ineenstorting van de prijs van Bitcoin van eind 2017 tot begin 2019 – toen deze daalde van bijna $ 20.000 tot onder $ 4.000 – wegen op de toezichthouders.

 

De FCA benadrukte ook dat cryptocurrencies zoals Bitcoin grotendeels ongereguleerd zijn. Het zei dat beleggers waarschijnlijk geen verhaal zouden hebben als compensatie of klachten “als er iets misgaat”.

 

Regelgevers proberen de regels over cryptocurrencies aan te scherpen. Sinds zondag verplicht de FCA alle Britse cryptocurrency-bedrijven om zich bij haar te registreren, als onderdeel van regelgeving die is ontworpen om het witwassen van geld aan te pakken.

 

Het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network bracht in december het idee naar voren dat bedrijven zouden kunnen worden verplicht om informatie te verzamelen over de houders van cryptocurrency-portefeuilles.

 

Twitter-CEO Jack Dorsey, die ook het betalingsbedrijf Square runt, is een van de critici van het idee en suggereert dat de ongereguleerde aard van cryptocurrencies een van de belangrijkste attracties van de markt is.