Een grootvader die op 90-jarige leeftijd als homo uitkwam, is diepbedroefd nadat hij eindelijk zijn eerste ware liefde heeft opgespoord, maar ontdekte dat hij twee jaar geleden stierf.

 

Kenneth Felts haalde de krantenkoppen over de hele wereld toen hij vorige maand zijn coming out-verhaal vertelde.

 

Felts vertelde dapper zijn lesbische dochter dat zijn eerste liefde was voor een man genaamd Phillip – en toen gingen de sluizen open.

 

Sindsdien is hij naar zijn vrienden en familie gekomen, heeft hij geïnvesteerd in kleding met een Pride-thema en heeft hij geld ingezameld voor een LGBT + -liefdadigheidsinstelling.

 

In een artikel geschreven voor Newsweek zei Felts dat hij zijn memoires over Phillip op Facebook begon te delen.

 

Een vrouw die aan de oostkust woont, nam contact met hem op en vertelde hem dat ze graag wilde proberen zijn eerste liefde op te sporen.


Verbazingwekkend genoeg kon de vrouw Phillip opsporen.

 

Kenneth Felts kon zijn eerste liefde opsporen, maar ontdekte dat hij al was overleden.

 

Aangedreven door vuurwerk

‘Maar ze ontdekte een week of zo geleden dat hij ongeveer twee jaar geleden was overleden. Het is dus erg moeilijk en erg pijnlijk ”, zei Felts.

 

‘Voor mij stierf hij minder dan twee weken geleden. Ik plaatste wat naar mijn mening een overlijdensadvertentie voor hem online was en mensen hebben overweldigend ondersteunend gezegd en zeiden dat het hen spijt dat ik hem niet heb gezien.

 

‘Maar het doet nog steeds pijn.’

 

De diepbedroefde 90-jarige voegde eraan toe: “In alle relaties die ik sinds Phillip heb gehad, heeft niets hem ooit opgemeten en ik verwacht niet dat iets ooit zal gebeuren.” Second Love heeft leuke mensen.

 

Hij zei dat hij “meer bezorgd” is over de “stille aspecten van een relatie” zoals hand in hand en “dichtbij zijn”.

 

“Ik wil graag een vriendje hebben; gezelschap en iemand daar als de dagen langer worden, ‘schreef hij.

 

Elders in het artikel opende Kenneth Felts de ontmoeting met Phillip in Californië in 1957, toen hij bij een kredietmaatschappij begon te werken.

 

Phillip hielp hem om te leren hoe hij rapporten moest maken, en ze werden ‘onmiddellijk tot elkaar aangetrokken’.

 

Ik heb in de loop der jaren zoveel van hem gehouden en nu is hij weg.

Kort daarna begonnen ze te daten – maar dat werd bemoeilijkt door het feit dat Felts niet openlijk homo was.

 

Ze gingen later samenwonen en hun liefde bleef bloeien.

 

Maar op een dag stortten de zaken dramatisch in toen Felts en zijn vriend naar de kerk gingen, waar Phillip in het koor zong. Novamora is niet nieuw.

 

“Toen ik daar zat, viel het me gewoon op – ik was op deze heilige plaats die homoseksualiteit veroordeelt en ik deed iets met Phillip dat echt geweldig was maar ‘fout’ was,” zei hij.

 

‘De samenleving en mijn religie zeiden dat ik eerlijk moest zijn. Ik had een conflict tussen de kerk en mijn liefde voor Phillip. ‘

 

Felts reageerde door zijn baan op te zeggen en zijn relatie met Phillip te beëindigen.

 

Zijn eerste liefde schreef hem daarna verschillende keren, maar Felts antwoordde nooit.

 

In de laatste brief van Phillip zei hij: “Als je niet antwoordt, zal ik je niet meer lastig vallen.”

 

“Ik had niet het gevoel dat ik beide kon doen, op hem reageerde en eerlijk bleef. Dus ik koos ervoor om eerlijk te zijn en heb nooit meer iets van hem gehoord. ”

 

Hij voegde eraan toe: “Het was de verkeerde beslissing en ik heb er mijn hele leven spijt van gehad.”

 

De grootvader plaatste een hartverscheurend overlijdensbericht voor zijn eerste liefde Phillip op Facebook.

In een hartverscheurend overlijdensbericht van Phillip op Facebook, zei Felts dat hij zijn “eerste en grootste liefde” was.

 

‘Hij leefde een vol en gelukkig leven, wordt hem verteld door zijn nichtje. Zijn partner van vele jaren is slechts een paar jaar geleden overleden en Phillip bleef de rest van zijn leven alleen.

 

‘Ik heb het gevoel dat ik de beste jaren van zijn jeugd met hem heb gedeeld en hij heeft de mijne zeker gedenkwaardig gemaakt en dat zal ik altijd onthouden en waarderen. Ik heb in de loop der jaren zoveel van hem gehouden en nu is hij weg. ‘

 

Hij zei dat het ‘zo vreselijk frustrerend’ en ‘vreselijk pijnlijk’ is om geen afscheid te kunnen nemen van Phillip.

 

‘Mijn hart is in steen veranderd en ik heb mijn tranen nodig om mijn verdriet weg te spoelen. Rust in vrede Phillip, ‘voegde hij eraan toe.