Omdat de productie van nieuwe auto’s nog steeds beperkt is en de waarde van gebruikte auto’s door het dak gaat, kan je leasewagen een rollende goudmijn zijn.

Als onvoorzien bijproduct van de wereldwijde coronaviruspandemie liggen er mogelijk duizenden dollars op de loer in de kofferbak van uw leaseauto. Niet letterlijk natuurlijk, maar luister naar Edmunds ‘Executive Director of Insights Jessica Caldwell. Caldwell legt uit dat als gevolg van de recente stijging van de waarde van gebruikte auto’s, leaseauto’s vandaag de dag meer waard kunnen zijn dan oorspronkelijk werd geschat. Diesel leasen kan niet overal.

 

“De meeste consumenten zijn zich er waarschijnlijk niet van bewust dat er alternatieven zijn voor het inleveren van hun leaseauto, laat staan ​​dat ze er contant geld van kunnen maken”, legt Caldwell uit. “Er is momenteel een ongebruikelijk grote vraag op de markt voor gebruikte voertuigen en de prijzen en waarden lopen hoog op.”

 

Om het nog duidelijker uit te drukken: de pandemie heeft een krimp gelegd op het aanbod van nieuwe auto’s, waardoor de waarden van gebruikte auto’s hoger zijn dan normaal. Wanneer de waarde van gebruikte auto’s hoger is dan normaal, bestaat de mogelijkheid dat de ‘straatwaarde’ van uw leaseauto aanzienlijk hoger is dan de vooraf bepaalde uitkoopprijs van de dealer – in feite wat de financieringsmaatschappij / dealer schatte dat het vandaag waard zou zijn toen u voor het eerst tekende huren. Auto leasen vergelijken op de website.

 

“Als je in de komende maanden een lease-opbrengst krijgt, is het slim om nu te controleren of je eigen vermogen in je auto hebt, want de kans is groot dat je het inruilt om de kosten van een auto te compenseren. nieuwe auto of verkoop hem voor een flinke portie wisselgeld, ” voegde ze eraan toe.

 

 

Als de “straatwaarde” van uw auto inderdaad hoger is dan het uitkoopcijfer, betekent dit dat u over eigen vermogen beschikt. Als u over eigen vermogen beschikt, heeft u de mogelijkheid om uw leaseovereenkomst af te kopen en deze vervolgens aan een derde partij te verkopen, waarmee u (hopelijk) een mooie winst maakt. Dat geld is dan van jou om te bankieren, in een nieuwe auto te zetten of een PlayStation 5 vooraf te bestellen. Doe ermee wat je wilt. Het is uw geld.

 

Edmunds heeft zelfs een leuke en handige infographic samengesteld die hier te vinden is, waarin gedetailleerder wordt beschreven hoe en of dit in uw specifieke situatie zou werken. Maar degenen die opletten, zullen bij deze strategie al een aantal kanttekeningen hebben opgemerkt.

 

Ten eerste heb je het contante geld nodig om de auto te kopen, een bedrag dat meestal in de tienduizenden ligt. Niet alleen dat, maar u zult zich op uw gemak moeten voelen om dat geld in een waardeverminderend actief te binden, hoe lang het ook duurt om de auto te verkopen. En dan heb je te maken met de kwestie van het daadwerkelijk verkopen van het ding.

 

“De meeste mensen hebben waarschijnlijk geen tienduizenden dollars bij de hand om hun leaseauto uit te kopen of willen financiering regelen om ze gewoon om te draaien en te verkopen, en bovendien bereid te zijn om de stress van een particulier -party sale gezien de huidige gezondheids- en veiligheidsproblemen ”, aldus Ivan Drury, Senior Manager of Insights van Edmunds. ‘Je krijgt misschien niet het maximale bedrag voor je leaseauto als je het inruilt bij een dealer voor je volgende autoverkoop of het voor contant geld verkoopt met een online aanbieding op Edmunds, maar je bespaart jezelf zeker het gedoe en papierwerk.’

 

Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch, mensen.

 

Dat gezegd hebbende, hebben de koop- en verkoopexperts van Edmunds een lijst vrijgegeven met modellen uit 2017 (typische huurcontracten duren ongeveer drie jaar) die verwachten het meeste uit deze strategie te halen, rekening houdend met het verschil tussen hun gemiddelde opkoopprijzen en gemiddelde onderhandse verkoopprijzen. .

 

Interessant is dat, hoewel de meest winstgevende ‘reguliere’ voertuigen technisch gezien niet als luxe auto’s worden beschouwd, de meeste enigszins overbodig van geest lijken en, om de een of andere reden, onwankelbaar Amerikaans, waarbij de lijst voornamelijk gevuld is met pick-up trucks, muscle cars en jeeps. . Niemand lijkt veel geld te verdienen aan hun geleasde Nissan Sentra, probeer ik te zeggen.

 

Aan de luxekant zijn de winnaars grote Benzes, Lexus-producten van verschillende grootte en Porsches met de Panamera en 911 die vijf cijfers breken in de gemiddelde potentiële winst.